Η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη εναντίον της λιμενικής υποδομής της νότιας περιοχής της Οδησσού, σκοτώνοντας ένα άτομο, ανέφερε η Επιχειρησιακή Διοίκηση Νότου της Ουκρανίας στο Facebook.

“Οι πύραυλοι Kalibr εκτοξεύθηκαν από υποβρύχιο στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας σε κρίσιμα χαμηλό ύψος, το οποίο καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό”, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Ένας υπάλληλος σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε ένα από τα διοικητικά κτίρια του λιμανιού”

Ο εξοπλισμός παραγωγής σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς φορτίου υπέστη ζημιές, προστίθεται.

Ο Oleh Kiper, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο υπάλληλος που έχασε τη ζωή του ήταν φύλακας ασφαλείας γεννημένος το 1979. Το κτίριο της φρουράς και δύο οχήματα καταστράφηκαν επίσης, είπε.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση την Πέμπτη, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι κατέγραψε δύο πυραύλους Kalibr από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα και οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136/131 από την κατεύθυνση Πριμόρσκο-Αχτάρσκ.

Είπε ότι οι πύραυλοι Kalibr δεν αναχαιτίστηκαν, αλλά και τα οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν από την Πολεμική Αεροπορία στις περιοχές Khmelnytskyi, Dnipropertovsk και Donetsk.

Από NEWSROOM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress Ειδοποίηση Cookie από το Real Cookie Banner
Verified by MonsterInsights