Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει σύντομα ένα σημαντικό πακέτο οικονομικής βοήθειας έως και 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το μήνα για την Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκαν την Κυριακή για να συζητήσουν το πιθανό πακέτο βοήθειας, τις κυρώσεις στο Ιράν και άλλα θέματα, έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter .

Οι δύο ηγέτες συμφωνούν στη «σημασία της συνέχισης της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια» και συζήτησαν «την αύξηση των κυρώσεων και τις αντίθετες ενέργειες του Ιράν, που υποστηρίζει την επιθετικότητα», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι αυτή την εβδομάδα θα πρότεινε ένα ουσιαστικό οικονομικό πακέτο από την ΕΕ ύψους έως 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ το μήνα, συνολικού ύψους έως 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας για το 2023».

Από NEWSROOM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress Ειδοποίηση Cookie από το Real Cookie Banner
Verified by MonsterInsights