Είναι ευρέως γνωστό ότι τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια μας από το επιβλαβές υπεριώδες φως (UV), αλλά λίγοι άνθρωποι κατανοούν πώς λειτουργούν πραγματικά τα γυαλιά ηλίου και τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στην προστασία από τον ήλιο.

Η επιστήμη των γυαλιών ηλίου Για τον ίδιο λόγο που φοράμε αντηλιακό για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, πρέπει να προστατεύουμε και τα μάτια μας.

Ο ήλιος μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στα μάτια μας – τα οποία, είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι επιρρεπή στο ηλιακό έγκαυμα, ακριβώς όπως το δέρμα μας. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καταρράκτη, καθώς και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Για να μην αναφέρουμε, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο στο μπροστινό μέρος του ματιού μπορεί να οδηγήσει σε αντιαισθητικές αναπτύξεις που ονομάζονται pinguecula που μπορεί τελικά να εξελιχθούν σε βλάβη στο μάτι που απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Εν ολίγοις, ο ήλιος μπορεί να είναι τρομακτικός και είναι σημαντικό να αποκλείσετε τις βλαβερές ακτίνες.

Εισάγετε: γυαλιά ηλίου.

Πέρα από το να είναι ένα κομψό αξεσουάρ, τα γυαλιά ηλίου παίζουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία των ματιών μας από τον ήλιο.

Χωρίς να γίνονται πολύ τεχνικοί, ορισμένοι φακοί, ανάλογα με τον τύπο υλικού φακού που επιλέγεται, εγγενώς μπλοκάρουν το 100% των ακτίνων UV, ενώ ορισμένοι φακοί απαιτούν μια πρόσθετη επίστρωση για να εμποδίσουν την υπεριώδη ακτινοβολία. Τούτου λεχθέντος, δεν δημιουργούνται όλα τα γυαλιά ηλίου ίσα. Όταν ψωνίζετε για το επόμενο ζευγάρι αποχρώσεις σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ποιότητα και αν τα γυαλιά ηλίου σας κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου Κάθε ισχυρό υποψήφιο γυαλιών ηλίου, πρώτα και κύρια, θα περιέχει μια επικάλυψη UV ή θα είναι κατασκευασμένο από υλικό που εμποδίζει το 100% των ακτίνων UV. Είναι το πιο κρίσιμο μέρος ενός καλού ζευγαριού γυαλιών ηλίου και είναι απλώς απαραίτητο για το φιλτράρισμα των ακτίνων UV. Εάν η προστασία των ματιών είναι προτεραιότητα για εσάς (και πρέπει να είναι!), βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το υλικό του φακού σας με 100% προστασία UV ή ζητήστε να προσθέσετε μια επίστρωση UV.

Τα γυαλιά ηλίου μπορούν επίσης να καλυφθούν με πρόσθετα ενισχυτικά στοιχεία, όπως:

1. Μια επίστρωση καθρέφτη, η οποία προσφέρει άλλο ένα στρώμα προστασίας, καθώς αντανακλά το φως μακριά από τα μάτια σας, παρόμοια με έναν καθρέφτη. Μαζί με τις προστατευτικές του δυνάμεις, μια επίστρωση καθρέφτη (η οποία εφαρμόζεται στο μπροστινό μέρος των φακών σας) βοηθά στην αποφυγή της κούρασης των ματιών και του στραβισμού, διευκολύνοντας την καθαρή θέαση στο φως του ήλιου.

2. Εάν οι επικαλύψεις καθρεφτών δεν είναι του στυλ σας, επιλέξτε μια αντιανακλαστική επίστρωση (AR), η οποία επίσης μειώνει τις αντανακλάσεις. Οι επικαλύψεις AR λειτουργούν για να μετριάζουν τις ερεθιστικές αντανακλάσεις φωτός, επιτρέποντάς σας να βλέπετε μια πιο ευκρινή εικόνα.

3. Στο FYidoctors, είμαστε μεγάλοι οπαδοί των πολωμένων φακών, οι οποίοι, στα μάτια μας, δημιουργούν τα υψηλότερης ποιότητας γυαλιά ηλίου. Οι πολωμένοι φακοί εξαλείφουν τη λάμψη (η οποία, σε ορισμένα περιβάλλοντα, μπορεί να αισθάνεται εκτυφλωτικά φωτεινή) και βελτιώνει τη διαύγεια, την άνεση και τη συνολική όραση.

Γιατί να επιλέξετε πολωμένα γυαλιά ηλίου; Το μη πολωμένο φως υπάρχει παντού γύρω μας. Μπορεί να προέρχεται από τον ήλιο, μια λάμπα ή ακόμα και μια φλόγα. Οι μη πολωμένες πηγές φωτός εκπέμπουν δονήσεις ή κύματα που κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Όταν η κατεύθυνση αυτών των δονούμενων κυμάτων φωτός χτυπά μια λεία επιφάνεια και ανακλάται, το φως γίνεται μερικώς πολωμένο. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως αντανάκλαση και προκαλείται από πάρα πολλά κύματα φωτός που γίνονται μερικώς πολωμένα και στρέφονται οριζόντια προς τα μάτια μας.

Οι υπερβολικές ποσότητες μερικώς πολωμένου φωτός μπορεί να είναι επιβλαβείς για την όρασή μας. Η υπερβολική έκθεση σε έντονο φως και λάμψη μπορεί να προκαλέσει στραβισμό, κόπωση των ματιών και ακόμη και προσωρινή τύφλωση σε ακραίες περιπτώσεις. Θα ξέρετε ότι τα μάτια σας επηρεάζονται όταν βρίσκεστε έξω σε ένα φωτεινό περιβάλλον και θα βρείτε τον εαυτό σας να προστατεύει τα μάτια σας από μια λάμψη λαμπερού φωτός.

Ιδιαίτερα αν είστε κάποιος που περνάει πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, οι πολωμένοι φακοί είναι η κορυφαία επιλογή μας για ανώτερα ηλιόλουστα. Οι πολωμένοι φακοί λειτουργούν ως φίλτρα, ελαχιστοποιώντας την αντιαισθητική λάμψη.

Από NEWSROOM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress Ειδοποίηση Cookie από το Real Cookie Banner
Verified by MonsterInsights