Για ακόμα μία φορά ο Έλληνας πολίτης μπορεί να κοιμάται ήσυχος ότι το κράτος μέριμνα για την υγεία του! Μια πρόταση που φαντάζει Επιστημονική φαντασία πλέον!

Στα πρόθυρα της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν για το νησί της Κρήτης που δέχεται σωρεία τουριστών κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο , η προετοιμασία του κράτους όσον αφορά στον τομέα της υγείας είναι ο ακρωτηριασμός της πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης και φροντίδας με το να μετακινηθούν χωρίς προειδοποίηση, χωρίς ερώτηση και χωρίς συναίνεση αγροτικοί ιατροί και επιμελητές των αγροτικών ιατρείων που στελεχώνουν χωριά στην περιοχή της Κρήτης.

Οι αγροτικοί ιατροί που συνήθως είναι ιατροί που μόλις έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή τους και αυτό τους καθιστά ιδανικούς στο να στελεχώσουν ένα αγροτικό ιατρείο όπου προσφέρει τις γενικές πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση και φροντίδα κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, καλούνται ξαφνικά να στελεχώσουν το νοσοκομείο Χανίων, ένα μεγάλο νοσοκομείο με τεράστια προσέλευση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες από ντόπιους αλλά και τουρίστες.

Πριν λίγες μόνο ημέρες οι ειδικευόμενοι του νοσοκομείου δημοσίευσαν επιστολή διαμαρτυρίας με ανακοίνωση παραιτήσεων καθώς , όπως και η πλειοψηφία ειδικευόμενων της χώρας, είναι υπό κατάρρευση από τις απάνθρωπες συνθήκες και ωράρια εργασίας. Ωράρια όχι απλά αντίθετα στους Ευρωπαίους νόμους αλλά και σε κάθε λογική.

Ωράρια όχι απλά αντίθετα στους Ευρωπαίους νόμους αλλά και σε κάθε λογική.

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν σε κράτος και πολίτες οι ιατροί που στελεχώνουν την πρωτοβάθμια υγεία οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν σε συνθήκες για τις οποίες δεν έχουν λάβει εκπαίδευση και δεν είναι και η θέση τους.

Για ακόμα μια φορά οι ασθενείς των νοσοκομείων που απευθύνονται στη δημόσια υγεία παραμένουν στην τύχη τους αλλά και οι “ήρωες” της πανδημίας χλευάζονται χωρίς ίχνος σεβασμού.

Πάμε και όπου βγει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress Ειδοποίηση Cookie από το Real Cookie Banner
Verified by MonsterInsights