Εξαρθρώθηκε σπείρας που νόθευε τις εξετάσεις για την αποκτήση διπλώματος . 16 άτομα κατηγορούμενα.

Το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλεια την Πέμπτη 11 Μάϊου 2023 έπειτα από έφοδο σε περιοχή της Αθήνας συνέλαβε 3 άντρες του κυκλόματος και 2 υποψήφιους χειριστές αεροσκαφών.

Σε βάρος ταυτών καθώς και για ακόμα 16 άτομα, σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση-συμμορία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καθώς και για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.

Η σπείρα κατάφερε να χορηγήσει άδειες επαγγελματία χειριστή αεροσκάφους σε τουλάχιστον πέντε άτομα, ενώ η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν συνολικά ποσό περίπου 40.000 ευρώ, αφού κάθε υποψήφιος κατέβαλε, κατά μέσο όρο, το ποσό των 7.800 ευρώ. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι προηγουμένως χορηγήθηκαν άδειες χειριστή αεροσκάφους σε ακόμα 10 άτομα.

Από τις έρευνες , εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό των 5.570 ευρώ, 7 μικρές κάμερες, 9 ακουστικά “ψείρες”, 2 πουκάμισα με ενσωματωμένη στο εσωτερικό μέρος τους και στο αριστερό μανίκι ηλεκτρονική συσκευή με μικροκάμερα, καθώς και πλήθος καρτών SIM, tablet , υπολογιστές και τσιπάκια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα συνεχίζει.

Από NEWSROOM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress Ειδοποίηση Cookie από το Real Cookie Banner
Verified by MonsterInsights