Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι νέες ταυτότητες δεν θα έχουν τσιπάκι, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται. Τα ελληνικά hoaxes υποστηρίζουν πως θα έχουν τσιπάκι, αλλά δεν θα είναι γεωεντοπισμού.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες, αφού υπάρχουν οι «αρνητές» που υποστηρίζουν πως θα έχουν τσιπάκι γεωεντοπισμού, κάτι που διέψευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, κάνουν ουρές στα αστυνομικά τμήματα για να ανανεώσουν την ταυτότητά τους με την τωρινή της μορφή, προσπαθώντας να γλιτώσουν το… τσιπάκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο θέμα αυτό εξήγησε πως δεν θα υπάρχει τσιπάκι στις νέες ταυτότητες τονίζοντας συγκεκριμένα: «Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται. Ας μη γίνονται οι πολίτες θύματα εμπαιγμού σπεύδοντας να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου».

Ελληνικά hoaxes: «Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού, οι νέες ταυτότητες θα έχουν τσιπάκι»

Ωστόσο, τα ελληνικά hoaxes διαψεύδουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας πως οι νέες ταυτότητες θα έχουν τσιπάκι, αναφέροντας όμως πως «η ύπαρξη τσιπ στα νέα δελτία δεν πρέπει να συγχέεται με τον γεωεντοπισμό των πολιτών».

Συγκεκριμένα τα ελληνικά hoaxes στο δημοσίευμά τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ο ισχυρισμός αυτός είναι εσφαλμένος. Ας δούμε τι ισχύει. Όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθμ. 8200/0-297647/2018) που αρχικά δημοσιεύθηκε στις 30 Απριλίου 2018 και στη συνέχεια τροποποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 (αριθμ. 8200/0-109568/2023), οι νέες ταυτότητες προβλέπουν την ύπαρξη ενός τσιπ τεχνολογίας RFID (Radio Frequency Identification). Όπως ορίζεται από τις ανωτέρω Κ.Υ.Α., το νέο δελτίο ταυτότητας είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (International Civil Aviation Organization – ICAO) για τα μηχανικώς αναγνώσιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress Ειδοποίηση Cookie από το Real Cookie Banner
Verified by MonsterInsights