Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Κώστας Χρυσόγονος, προκαλεί συζητήσεις με την πρότασή του για έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών λόγω υποκρυπτόμενης ηγεσίας. Ο καθηγητής, μιλώντας σε συνέντευξή του στο Mega, εξέφρασε την ανησυχία του για την παρουσία αυτής της κομματικής ομάδας στο κοινοβούλιο, αναφέροντας πιθανότητα υποκρυπτόμενης ηγεσίας.

Ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, χωρίς επηρεάσεις από πολιτικά ή άλλα συμφέροντα. Πρότεινε επίσης τη δυνατότητα έκπτωσης των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών και την επανακατανομή των έδρων τους σε άλλα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Αναλύοντας την είσοδο του κόμματος των Σπαρτιατών στη Βουλή, ο καθηγητής επεσήμανε την ανησυχία για την ύπαρξη μιας μερίδας της ελληνικής κοινωνίας που έχει υποστεί σοβαρή φτώχεια κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτή η μερίδα της κοινωνίας αναζητά παλαιές μορφές πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης που θα της επιστρέψουν την χαμένη οικονομική ευημερία, όπως συνέβαινε κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Η πρόταση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονου έχει προκαλέσει διχασμό απόψεων, με ορισμένους να υποστηρίζουν την ανάγκη εξέτασης του ζητήματος από το Ανώτατο Δικαστήριο και άλλους να αμφισβητούν την ενδεχόμενη έκπτωση των βουλευτών των Σπαρτιατών.

Η συζήτηση συνεχίζεται και αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω αντιδράσεις και αναλύσεις στο πολιτικό πεδίο ενώ έρχονται ραγδαίες εξελίξεις.

Από NEWSROOM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress Ειδοποίηση Cookie από το Real Cookie Banner
Verified by MonsterInsights